NDC Mediagroep moet vanwege verlies personeel ontslaan

ASSEN - Een miljoenenverlies en een schuld die bij huisbank ING moet worden afgelost zijn er de oorzaak van dat er flink moet worden ingegrepen bij de NDC Mediagroep. Het concern schrapt 105 voltijdse banen.
Personeel van NDC is vanmiddag in Drachten ingelicht over de reorganisatie. Volgens directeur Dina Boonstra is er geen andere optie. Zeker omdat de vorige topman van NDC niet op tijd heeft ingegrepen. Boonstra: "In de zomer was duidelijk dat we zes miljoen achter liepen op de begroting. De toenmalige directie dacht dat dit tekort wel zou worden ingelopen. Dat is niet het geval."

Ontslagen op alle afdelingen

De ontslagen vallen op alle afdelingen. De nieuwsredacties van titels als Dagblad van het Noorden, het Friesch dagblad en de Leeuwarder Courant raken 55 journalisten kwijt. "Ik verwacht dat eind januari iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Per 1 juni of 1 juli is de reorganisatie dan voltooid".

Het gaat financieel al tijden niet goed met de uitgever. In 2013 verdwenen al 250 banen. Destijds was de verslagenheid onder het personeel groot. Nu hield men er al rekening mee dat er een reorganisatie aan kwam. De NDC Mediagroep heeft op dit moment 600 medewerkers.

Weinig reactie bij personeel NDC. Kennelijk een spreekverbod van de directeur. Vervelende dag. Snap ik ook wel. pic.twitter.com/scWRMCMgQz
— Andries Ophof (@Ophef)

Nieuwe reorganisatie NDC Mediagroep: komt niet alleen de krant maar ook de rol v. journalistiek binnen de democratie in Noord NL onder druk?

— Teun Jan Kootstra (@teunjan) December 9, 2014

Nieuwe reorganisatie NDC Mediagroep: komt niet alleen de krant maar ook de rol v. journalistiek binnen de democratie in Noord NL onder druk?

— Teun Jan Kootstra (@teunjan) December 9, 2014

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl