Sportverenigingen krijgen het steeds moeilijker

HOOGEVEEN - Sportverenigingen in Drenthe gaan moeilijke tijden tegemoet: hogere kosten, minder inkomsten, minder vrijwilligers.
Sportkoepel NOC-NSF maakte gisteren bekend dat het aantal leden van sportverenigingen voor het eerst in 15 jaar daalt. Directeur Hans de Jong van SportDrenthe, herkent deze cijfers niet helemaal voor onze provincie, maar hij ziet wel dat sportclubs het zwaarder krijgen.

Huren omhoog


Sportverenigingen krijgen te maken met hogere huurkosten. Harrold Tingen, bestuurder van Handbalvereniging Hazewind in Gieten bevestigt dit: "De afgelopen drie jaar is de huur jaarlijks met tien procent verhoogd." Ook andere verenigingen kampen met deze lastenverzwaring. Martin van de Plas, secretaris van Tennisverenging Amelte in Assen maakt zich zorgen: "Heeft de gemeente straks nog wel genoeg financiële middelen om ons te ondersteunen?"

Hans de Jong van Sport Drenthe deelt de zorgen: "Ik zie dat door de bezuinigingen van de afgelopen jaren gemeenten hun tarieven verhogen en ook het beheer van sportaccommodaties bij de verenigingen neerleggen. Dat belast de clubs." Hij vreest dat gemeenten steeds meer hun handen van sportverenigingen aftrekken: "Soms geven ze letterlijk aan dat de breedtesport niet hun wettelijke taak is en dat verenigingen zichzelf moeten redden. Veel clubs krijgen daar problemen mee. Je ziet dat de ondersteuning door gemeenten wegvalt, terwijl dat eigenlijk nu veel meer nodig is dan in de jaren hiervoor."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl