Strooiploeg Tynaarlo gaat op trekkerslipcursus

EMMEN - De speciale trekkerchauffeurs van de gemeente Tynaarlo kregen vandaag cursus in Emmen.
Gisteravond reden ze nog over de gladde wegen om te strooien, maar om te voorkomen dat ze met hun grote voertuig van de weg raken kregen ze de cursus. De trekkerslipcursus is met de winter in aantocht zeker geen overbodige luxe, want als je te hard rijdt met een groot landbouwvoertuig op een gladde weg, dan zit een ongeluk in een klein hoekje.
De cursisten oefenden eerst op een droge baan, om zo alvast wat gevoel te krijgen met de voor hun onbekende trekker. De oefendag moet ook bijdragen aan de verkeersveiligheid op de Drentse wegen. Het afgelopen jaar waren er twintig ongelukken met landbouwvoertuigen, waarvan één met dodelijke afloop.
Het allerbelangrijkste van de cursus is de bewustwording van wat gladheid doet met een groot gevaarte op vier wielen. De trekkerslipcursus is niet alleen voor gemeentepersoneel, ook boeren zijn van harte welkom. Die krijgen van de provincie Drenthe ook nog eens korting.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl