Geen cent van Tynaarlo voor Routefonds vliegveld Eelde

VRIES - De gemeente Tynaarlo betaalt niet mee aan het zogenoemde Routefonds voor vliegveld Eelde om nieuwe lijnvluchten aan te trekken.
Dat antwoordde wethouder Theun Wijbenga dinsdagavond in de gemeenteraad op een vraag van Leefbaar Tynaarlo.

Het Routefonds werd enige jaren geleden ingesteld en gevuld met een bedrag van 250.000 euro vanuit het noordelijke bedrijfsleven. De wens van de directeur van het fonds, Evert Wind, is om het fonds voor de komende tien jaar te vullen met een totaalbedrag van een miljoen euro. Hij kijkt daarbij naar de aandeelhouders: de provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Groningen, Assen en Tynaarlo.

Het voorstel voor het fonds komt overigens van het vliegveld. Binnenkort wordt het verzonden naar de aandeelhouders. Volgens wethouder Wijbenga van Tynaarlo is het eerst uit met betalen nu de baanverlenging een feit is.

Eerder kregen de luchtvaartmaatschappijen FlyBe (met vluchten op Londen) en WizzAir (bestemming Gdansk) samen een ton uit het fonds voor reclamecampagnes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl