Schrijfmarathon in Assen voor mensenrechten

ASSEN - In Assen worden vandaag tijdens een schrijfmarathon brieven geschreven. Met de schrijfmarathon wil Amnesty International aandacht vragen voor mensen die wereldwijd in nood zitten.
De kracht van het woord
Het is vandaag de dag van de mensenrechten. Volgens Mariette Verdaasdonk van Amnesty International is de kracht van het woord erg belangrijk. Wereldwijd zijn mensen dankzij het schrijven van brieven uit de gevangenis gekomen.

Op de bovenverdieping van Vanderveen in Assen liggen vandaag zes voorbeeldbrieven die mensen kunnen overschrijven. Hoe meer brieven er over een persoon in een benarde situatie geschreven worden, hoe beter.

Carry Abbenhues
De eerste die een brief schreef in Assen vandaag was burgemeester Abbenhues. Zij schreef een brief voor Raif Badawi uit Sauidie-Arabië. Voor het typen van kritische blogs is hij opgepakt en veroordeeld tot tien jaar cel, duizend zweepslagen en boete van 191.000 euro.

Volgens Abbenhues is het onbegrijpelijk dat iemand voor het uiten van zijn mening vastzit: "Ik vind dat je moet blijven schrijven, ook zeker in de moderne tijd. Het woord heeft nog altijd zoveel kracht."

De schrijfmarathon in Assen duurt tot het eind van de middag, iedereen die een brief wil schrijven kan langskomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl