Gewelddadige Assenaar voorlopig achter slot en grendel

Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
ASSEN - Een gewelddadige Assenaar (37) moet de komende negen maanden de cel in.
De straf bestaat uit een nieuw opgelegde celstraf van vijf maanden, waarvan drie voorwaardelijk. Daarbovenop moet de man nog eens zeven maanden uitzitten, vanwege misstappen tijdens zijn proeftijd.

De Assenaar werd op 10 november in zijn woonplaats aangehouden, nadat hij een winkeldiefstal pleegde waarbij hij geweld gebruikte. Samen met een vriend stal de man zes pakken waspoeder. Bij de kassa werden de mannen aangesproken door het winkelpersoneel. De Assenaar baande zich duwend een weg naar buiten. Beide dieven werden nagezeten en alsnog in de kraag gevat.

De Assenaar probeerde een jaar daarvoor in te breken bij een drogisterij in Assen. Daarbij vernield hij een raam. Via DNA-materiaal dat in een bloedspoor was achtergebleven, kon deze poging tot inbraak aan de Assenaar worden gelinkt. De gemaakte schade, een bedrag van bijna duizend euro, moet de man betalen. Daarnaast trapte de man in die periode een deuk in een politieauto.

De man heeft een lijvig strafblad. Hij kampt met een drugsverslaving en eerdere hulpverleningstrajecten hebben niet geholpen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl