Kritiek op uitkomst draagvlakonderzoek windmolens

ASSEN - De initiatiefnemers van windparken in de Veenkoloniën zijn niet verrast over de uitkomst van het draagvlakonderzoek naar windmolens. Volgens hen is de opzet van het onderzoek niet goed.

Opzet onderzoek

"De vraagstelling van het onderzoek draait alleen maar om het feit of je voor of tegen bent. De discussie over duurzame energie gaan ze uit de weg. Iedereen wil stroom uit het stopcontact, maar hoe dat precies tot stand komt, die discussie blijft moeilijk," aldus Hans Mentink van Windpark Oostermoer.

Ook het tijdstip van het draagvlakonderzoek vinden de initiatiefnemers jammer, volgens hen had de discussie over wel of geen windmolens plaatsen eerder gestart moeten worden. Ze gaan dan ook gewoon door met hun plannen voor windparken. "Vanuit het rijk en de provincie hebben we nog niet vernomen dat de plannen voor duurzame energie veranderen, dus wij zetten gewoon door," vertelt Mentink.

Twijfel onder bevolking over nut draagvlakonderzoek

Onder inwoners van de Veenkoloniën heerst twijfel over het nut van het draagvlakonderzoek. Veel mensen geven aan dat, ondanks een duidelijk nee vanuit de bevolking, de politiek toch doet wat zij zelf wil.

Het is nu aan de landelijke politiek om te bepalen wat er gebeurt met de uitkomsten van dit onderzoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl