Verwarring over locatie ongeluk De Krim oorzaak late alarmering

DE KRIM - Onduidelijkheid over de exacte locatie bij de eerste melding van het ongeluk in De Krim, afgelopen maandag, heeft er voor gezorgd dat de brandweer De Krim later gealarmeerd is. In eerste instantie werd namelijk de brandweer van Slagharen opgeroepen.
Dat stelt de brandweer IJsselland nadat is onderzocht waarom de dichtstbijzijnde brandweerpost niet als eerste was opgetrommeld. Deze kazerne staat op nog geen kilometer van de Hoofdweg, waar het ongeluk gebeurde.

De eerste melder
Volgens Arjan Schepers van de brandweer IJsselland is duidelijk geworden dat de eerste melder van het ongeval niet de exacte locatie kon aangeven. "Het was snel helder dat er in ieder geval duikers heen moesten, daarom zijn duikers uit Emmen en Zwolle gealarmeerd. De centralist heeft vervolgens het midden van een wegvak gekozen als uitgangspunt, daarbij kwam hij uit bij het korps van Slagharen, terwijl dit De Krim had moeten zijn", zegt Schepers.

Het ongeval

Maandagochtend slipte een 30-jarige vrouw met haar auto en reed een kanaal in. Haar zoontje van anderhalf zat bij haar in de auto. De drenkelingen lagen zo'n twintig minuten in het water. De peuter overleed later in het ziekenhuis. De moeder is daar in zorgwekkende toestand opgenomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl