Anderhalf miljoen euro hulp voor Staatsbosbeheer

HOOGEVEEN - Het gaat met frisse tegenzin, maar het gebeurt in het belang van het toerisme. Het Recreatieschap Drenthe betaalt de komende drie jaar in totaal 750-duizend euro voor onderhoud aan recreatievoorzieningen van Staatsbosbeheer.
De provincie Drenthe investeert eenzelfde bedrag, zodat Staatsbosbeheer voor anderhalf miljoen euro geholpen wordt.

Klappen opvangen

Dat is volgens Staatsbosbeheer noodzakelijk vanwege rijksbezuinigingen. In het Recreatieschap zitten de twaalf Drentse gemeenten. Voorzitter Eric van Oosterhout erkent dat die hulp eigenlijk geen gemeentelijke taak is. Het is niet de bedoeling dat gemeenten de klappen van rijksbezuinigingen opvangen. Waarom gebeurt het dan toch?

Slechte bankjes

"Weet dat we heel veel toeristen in Drenthe hebben en dat willen we graag zo houden. Als we het geld niet geven, ga je dat merken in de bossen. Slechte fietspaden, slechte wandelpaden, slechte bankjes. Dat willen we onze toeristische ondernemers niet aandoen," zegt Van Oosterhout.

Donderdag wordt de anderhalf miljoen euro van recreatieschap en provincie voor Staatsbosbeheer officieel toegezegd. Dat gebeurt op het dertigste recreatiecongres, vanmiddag in Hoogeveen.

Drenthe als voorbeeld

Staatsbosbeheer is blij met de toezegging. Drenthe kan zo als toeristische provincie op de kaart blijven staan. Hopelijk volgen meer provincies het voorbeeld van Drenthe door geld beschikbaar te stellen voor hun regio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl