Hoogeveen opnieuw geteisterd door branden

HOOGEVEEN - Het was een drukke nacht voor de brandweer in Hoogeveen. Op vier verschillende plekken brak er brand uit. In twee gevallen gaat het opnieuw om verdachte autobranden.
Rond kwart voor drie kwam de melding van een brandende auto aan de Baarlelaan in Hoogeveen. De auto ging volledig in vlammen op.

Brand bij ziekenhuis
Op het dak van Ziekenhuis Bethesda stond rond half vier een lichtbak in brand. Vanwege mogelijk gevaar voor patiënten rukte de brandweer met een extra team uit. In het ziekenhuis werden de patiënten die het dichtst bij het brandende dag lagen, naar een andere afdeling gebracht.

Atletiekvereniging
Drie kwartier later moest de brandweer naar atletiekvereniging HAC'63. Een opslag van de sportvereniging aan de Sportlaan stond in brand. De schuur werd volledig verwoest.

Aanhangerbrand

In de nacht was er nog een tweede verdachte voertuigbrand. De aanhanger van een vrachtwagen aan de Alteveerstraat had vlam gevat. De wagen was geladen met houten pallets. De brandweer kon snel ingrijpen, waardoor de aanhanger met pallets niet uitbrandde. Wel liep het voertuig schade op.

Oorzaak?

De oorzaak van de vier Hoogeveense branden is nog niet bekend, maar bij de branden aan de Baarlestraat en de Alteveerstraat gaat de politie uit van brandstichting. "De brand bij de schuur van de atletiekvereniging moet nog onderzocht worden, maar ook daar sluiten we brandstichting niet uit', zegt Ron Reinds van de politie. De brand bij Ziekenhuis Bethesda lijkt kortsluiting als oorzaak te hebben.

35e brand

Met de twee verdachte voertuigbranden van afgelopen nacht, komt het aantal autobranden in Hoogeveen dit jaar op 35, zegt de politie. De dader of daders zijn nog altijd niet gepakt. Politiewoordvoerder Ron Reinds: "Misschien is er wel sprake van meerdere verdachten, dat weten we op dit moment niet." Ook in de nacht van maandag op dinsdag brandde een auto uit in Hoogeveen. De politie gaat ook hierbij uit van brandstichting.

In oktober stelde burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen nog dat de politie de dader van de autobranden op het spoor is. Tot nu toe is die persoon niet gevonden en blijven de branden aanhouden.

Op de kaart

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl