Toerisme is groeiende in Drenthe

DIEVER - Toerisme is steeds belangrijker in Drenthe. Uit tweejaarlijks onderzoek in opdracht van het Recreatieschap Drenthe blijkt dat het toerisme aantrekt.

Vorig jaar is in die sector ruim negenhonderd miljoen euro besteed. Dat is een stijging van ruim vier procent ten opzichte van 2011. De werkgelegenheid steeg naar ruim achttienduizend volledige banen. In Drenthe is een op de tien banen in het toerisme.

Gevaren liggen op de loer

Maar volgens directeur Hans Hartog van het Recreatieschap Drenthe zijn er ook gevaren: "Natuurlijk, de kampeermarkt staat zeker onder druk. We moeten heel goed kijken hoe we daar de bedrijven vitaal kunnen houden. Dat zal ondernemerschap vragen."

Veel vragen

"Hoe kunnen we inspelen op trends? Hoe kunnen we zorgen dat de bereikbaarheid van onze natuurgebieden goed blijft? Hoe zorgen we dat de promotie gezamenlijk wordt gedaan, om effectief de middelen die er zijn in te zetten?" Veel vragen van Hartog waarop nog geen duidelijke antwoorden zijn. Maar die antwoorden moeten wel komen, om toeristen te blijven trekken.
Misschien komen de oplossingen vanmiddag al op het dertigste Drentse recreatiecongres voor ondernemers en bestuurders in Hoogeveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl