Dingspilhuus en Stad en Esch Diever klaar voor renovatie

Het schoolgebouw van Stad en Esch
Het schoolgebouw van Stad en Esch
DIEVER - Een forse verbouwing de komende jaren voor Het Dingspilhuus en scholengemeenschap Stad en Esch in Diever. Woensdag zijn de plannen getoond aan de inwoners van Diever.
Het dorpshuis wordt voor een groot deel gesloopt en opnieuw opgebouwd. De grote zaal verdwijnt en verplaatst naar scholengemeenschap Stad en Esch. Die wil op de huidige plek van hun gymzaal een zaal in de vorm van een theater bouwen. Ook de bibliotheek krijgt straks een plek bij de school.

Verplaatsbare wanden

Het Dingspilhuus zelf krijgt een sportcafé en verschillende vergaderzalen die van elkaar gescheiden zijn door verplaatsbare wanden. Volgens voorzitter Alfred Schoenmaker van de beherende stichting geeft dat veel nieuwe mogelijkheden. Schoenmaker: "Grote evenementen kunnen straks in de theaterzaak bij de school worden gehouden. Als we de wanden aan de kant schuiven in het nieuwe Dingspilhuus, is er ruimte voor evenementen tot maximaal 150 personen".

De verwachting is dat er in 2016 begonnen kan worden met de renovatie. De sporthal bij het Dingspilhuus wordt ook opgeknapt. De opening van het nieuwe gebouw is in de loop van 2017. Scholengemeenschap Stad en Esch denkt eerder te kunnen beginnen. In 2015 is de bedoeling.

Eindelijk aan de slag

Daarmee komt er een eind aan een jarenlange discussie tussen het Dingspilhuus en de gemeente. Uiteindelijk na veel protest en de komst van een nieuw bestuur is het plan losgetrokken en kan de slopershamer worden gebruikt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl