Arends: Sluiting Philips Emmen onbestaanbaar

Wethouder Bouke Arends
Wethouder Bouke Arends
EMMEN - "Onze gedachten gaan uit naar de tweehonderd medewerkers die nu op straat komen te staan", dat zegt wethouder Bouke Arends. Hij reageert op het nieuws dat Philips Lighting B.V. de vestiging in Emmen in 2016 sluit.
De gemeente werd vanochtend over het nieuws bijgepraat. Volgens wethouder Arends is het onbestaanbaar dat een bedrijf dat winstgevend is, omwille van een paar procent meer winst, de vestiging verplaatst naar andere delen van de wereld.

Politiek

"Het meest trieste is dat tweehonderd medewerkers op straat komen te staan", zegt Arends. "Daar gaan onze gedachten naar uit". Daarnaast gaat de gemeente Emmen de partijen in de Tweede Kamer wijzen op hun verantwoordelijkheid. Volgens Arends is het een slecht signaal: "We investeren erin om mensen aan een baan helpen en dan staan we toe dat de productie wordt verplaatst naar andere landen".

Deuren dicht

Philips sluit in september 2016 de fabriek in Emmen. De Emmer vestiging maakt draagconstructies voor openbare verlichting.

Ingelicht

Philips Lighting B.V. in Emmen heeft 140 mensen in vaste dienst en honderd uitzendkrachten. Zij verliezen hun baan. FNV Bondgenoten meldt dat de werknemers vandaag zijn ingelicht over de plannen.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl