Gall: "Hoop op Roda JC, maar verwacht Almere City FC"

VOETBAL - FC Emmen speelt na afgelopen zondag geen rol van betekenis meer in de strijd om de tweede periodetitel in de Jupiler League, maar toch heeft trainer Joop Gall weldegelijk belang bij de ontknoping vrijdagavond. "Ik hoop dat Roda JC met de eer gaat strijken", aldus Gall.

Eigen belang

"Niet dat ik het Almere City FC niet gun hoor. Maar in dit geval redeneer ik puur uit eigen belang. Roda JC staat tweede en gaat op basis van de ranglijst de playoffs wel halen. Bij Almere City, ook al doen ze het nu goed, is dat iets anders. Die ploeg staat nu negende. Het kan dus zijn dat als Almere City de periodetitel pakt we een plek hoger moeten eindigen dan de 9e stek."

Favoriet

Ondanks zijn voorkeur voor Roda JC gaat Gall er overigens niet vanuit dat Almere City FC de winst nog laat glippen. "Eerlijk gezegd denk ik dat Fred Grim en zijn ploeg dit buitenkansje gaan verzilveren."

Almere City FC moet op bezoek bij Jong PSV, terwijl de laatst overgebleven concurrent Roda JC in eigen huis koploper NEC ontmoet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl