Tichelaar: sluiting Philips-fabriek is onfatsoenlijk en vernederend

Jacques Tichelaar
Jacques Tichelaar
EMMEN - "Nu al een fabriek opgeven omdat je in 2016 verwacht geen winst meer te maken is ongelooflijk onfatsoenlijk en vernederend. En dat voor een onderneming die de mond vol heeft van maatschappelijk verantwoord ondernemen".
Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar heeft geen goed woord over voor de sluiting van de Philips-fabriek in Emmen. De vestiging sluit omdat de kosten te hoog oplopen, waardoor producten te duur worden. 240 werknemers verliezen hun baan.

Geen moeite

Volgens Tichelaar moet Philips meer moeite doen om een oplossing te vinden voor het feit dat kosten te hoog oplopen. Maar, zo zegt hij, Philips neemt die moeite niet eens. De commissaris wil dan ook met de directie in gesprek.

Oproep

Tichelaar roept het kabinet en de Tweede Kamer op om 'bikkelhard en afwijzend' te reageren op de handelswijze van Philips.

Weinig vertrouwen

Het provinciebestuur hecht weinig waarde aan de woorden van Philips, dat het bedrijf zijn werknemers helpt aan ander werk te komen. Volgens gedeputeerde Ard van der Tuuk zijn in de regio Emmen weinig arbeidsplaatsen voor handen.

"We krijgen Europees geld om de werkgelegenheid overeind te houden en nu presteert onze nationale trots Philips het om daar een pennenstreek door te halen," aldus Van der Tuuk.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl