OR Philips Emmen geschokt door sluiting van het bedrijf

EMMEN - Boosheid, onbegrip maar vooral heel veel verdriet. Die gevoelens overheersen bij de leden van de ondernemingsraad van Philips in Emmen.
De medewerkers kregen te horen dat het bedrijf de deuren sluit. 140 mensen met een vast contract en 100 uitzendkrachten staan in september 2016 op straat.

Winstmakend bedrijf

De schok is extra groot, omdat Philips goed draait. "Wij zijn de beste fabriek van Europa en hebben de beste resultaten", zegt Roelie Beijert, voorzitter van de ondernemingsraad.

Het is voor medewerkers onbegrijpelijk dat juist deze fabriek moet sluiten zodat Philips ergens anders nog meer winst kan draaien.

Gewoon weer aan het werk

Ondanks het verdriet en de boosheid gaan de medewerkers wel weer aan het werk. Met zijn allen willen ze de schouders eronder zetten.

De OR gaat in gesprek met vakbonden en externe adviseurs. Zij hopen op een wonder dat ervoor zorgt dat het besluit van de directie wordt teruggedraaid.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl