Geen stoelendans bij Drentse PvdA

De kandidatenlijst van de PvdA werd vrijwel ongewijzigd vastgesteld.
De kandidatenlijst van de PvdA werd vrijwel ongewijzigd vastgesteld.
WESTERBORK - De leden van de PvdA hebben de kandidatenlijst voor de provinciale verkiezingen donderdagavond vrijwel ongewijzigd vastgesteld. Alleen de afdeling Emmen boekte een minimaal succesje: hun kandidaat Tim Smit schoof één plaatsje op naar de negende positie.
Vooraf was er het nodige te doen over de conceptlijst. De kandidaten uit de grootste afdelingen Assen en Emmen stonden niet hoger dan plaats negen en tien en dat leidde tot ontevredenheid in hun achterban.

Tim Smit uit Emmen is nu toch één plaats gestegen naar de negende stek op de lijst, ten koste van huidig Statenlid Michel Berends uit Assen, die naar de tiende plaats zakte. Een voorstel om Ralph du Long uit Assen op de vierde plaats te krijgen kreeg geen steun, hij blijft op plaats 8.

Van der Tuuk lijsttrekker

Eerder werd al duidelijk dat de huidig gedeputeerde Ard van der Tuuk als lijsttrekker fungeert voor de Drentse PvdA, die nu 12 zetels heeft in Provinciale Staten.

Hoewel er vooraf gemor was over de lijst spreekt de Drentse partijvoorzitter Harm Brouwer van een "plezierig proces".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl