Raad De Wolden wijzigt rotondevoorstel college

ZUIDWOLDE - Na maanden is de kogel door de kerk: de nieuwe rotonde op de N375 bij Koekangerveld komt bij de Koekangerveldweg.

Een meerderheid van de gemeenteraad van De Wolden wijzigde donderdagavond een collegevoorstel hierover. Daarin stond nog de Ruinerweg als beste optie, maar ChristenUnie, D66 en Gemeentebelangen dienden een wijzigingsvoorstel in.
Voor de Ruinerweg komt er een oversteek met een landbouwsluis.

Wethouder Jan van 't Zand kon wel leven met die wijziging: "De rotonde aan de Koekangerveldweg verschilt niet of nauwelijks van die in de Ruinerweg. Wat belangrijk is, is dat de raad een besluit heeft genomen. Daar is alleen de verkeersveiligheid maar mee gediend."

Geld gereserveerd
Voor de aanleg van de rotonde op de provinciale weg tussen Pesse en Meppel had de provincie geld gereserveerd.
De noodzaak om in de Wolder raad een besluit te nemen werd groter omdat dat geld in 2015 teruggetrokken dreigde te worden. In dat geval zou er niets gebeuren en was de provincie van plan de twee oversteken af te sluiten.

Discussie

De discussie over de locatiekeuze zorgt al maanden voor tweespalt in de streek rond Koekangerveld.
Voor- en tegenstanders van de twee varianten konden elkaar niet overtuigen. Omwonenden gingen daarbij zelfs zo ver dat ze verkeersmetingen van de gemeente saboteerden.

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl