Westerveld: neem werknemers Reestmond aan

Het gemeentehuis van Westerveld (archieffoto)
Het gemeentehuis van Westerveld (archieffoto)
DIEVER - De gemeenteraad van Westerveld doet een ultieme poging om een deel van de ontslagen werknemers van Reestmond alsnog een vast contract te geven. Ze heeft een brandbrief geschreven naar het bestuur van het werkvoorzieningsschap.
Het dagelijks bestuur van Reestmond wil van 72 tijdelijke contracten af, omdat ze bang zijn dat de kosten te hoog worden. Maar de minister van Sociale Zaken heeft aan alle werkvoorzieningsschappen in Nederland laten weten dat daar een oplossing voor is.

Anderen wel

Andere werkvoorzieningsschappen in Drenthe, zoals Emco in Emmen, nemen deze groep mensen met een tijdelijk contract wél aan. Reestmond is één van de weinige bedrijven die dat niet doet.

Echte WSW-werknemers

Een deel van deze groep, 22 werknemers, heeft al voor de derde keer een jaarcontract. "Daar waar het voor mensen zonder beperking op dit moment moeilijk is een baan te vinden, geldt dat bij uitstek voor deze groep mensen met een beperking die aantoonbaar geen perspectief hebben op betaald werk in het reguliere bedrijfsleven", zo is te lezen in de brief.

Ontslag

De gemeenteraden van Meppel en De Wolden hebben inmiddels ingestemd met het ontslag van de 72 werknemers. Zij hopen, net als het dagelijks bestuur, dat deze groep via de participatiewet in het reguliere bedrijfsleven aan de slag komt. In Westerveld geloven ze daar niks van.

Werken beter dan thuis zitten

Werk voorkomt volgens Westerveld dat deze groep straks thuis komt te zitten met een uitkering. Ok dat kost geld. Maandag vergadert het dagelijks bestuur van Reestmond over de ontslagen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl