Philips-directie Eindhoven trekt zich niks aan van commotie in Emmen

EMMEN - De directie van Philips in Eindhoven trekt zich niks aan van de commotie die in Emmen is ontstaan over de sluiting van de fabriek in de stad. Dat blijkt uit een reactie van woordvoerder Erik Drent.
"We hebben de reactie in de regio gehoord. Dat begrijpen we ook wel. Maar wij zien toch dat de fabriek op termijn niet meer winstgevend is. We kunnen alleen blijven concurreren door de productie te verplaatsen naar lage lonenlanden," zegt Drent.

De directie van Philips Lighting in Emmen maakte gisteren bekend dat de fabriek in 2016 sluit. Daardoor verliezen 240 mensen hun baan.

Winst

Drent zegt dat de directie in Eindhoven zich de teleurstelling in Emmen kan voorstellen nu de fabriek winstgevend is. "Maar we zien dat dit over een aantal jaren niet meer zo is." Om winstgevend te blijven op het gebied van straatverlichting, moet de productie worden overgeheveld naar lage lonen-landen, stelt de woordvoerder.

Ander werk
"We bieden medewerkers de mogelijkheid om ze naar ander werk te begeleiden", legt Drent uit. Al geeft hij toe dat dit in Zuidoost-Drenthe niet eenvoudig is. Ook kunnen medewerkers volgens de directie gebruikmaken van goede vertrekregelingen.

Tichelaar
De directie laat weten in gesprek te gaan met Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl