Soufiane Laghmouchi: "Dit voelde als dé kans"

VOETBAL - Soufiane Laghmouchi stond na het duel FC Emmen - Volendam met een brede grijns voor de camera van RTV Drenthe Sport. De flankspeler, die tot nu toe weinig speelminuten maakte, viel sterk in en bekroonde zijn invalbeurt met zijn eerste treffer in Drentse dienst. Hij scoorde de 4-0 in het duel dat uiteindelijk eindigde in 4-1. "Dit is een heerlijk gevoel. Dit had ik wel even nodig, maar nu is het ijs gebroken."

dé kans

Laghmouchi kampte de laatste weken met een blessure, maar ook daarvoor kwam de van Volendam overgekomen aanvaller nauwelijks aan spelen toe. "Natuurlijk had ik op meer gehoopt toen ik besloot om voor Emmen te tekenen. Maar het zat niet altijd mee. Bij invalbeurten kreeg ik wel mijn kansen, maar ging de bal er steeds niet in. Daarbij moet je niet vergeten dat het lastig is om je plekkie te bemachtigen wanneer het team goed draait. Daarom voelde deze invalbeurt ook wel als dé kans voor mij en ik ben zeer tevreden."

flegmatiek en laconiek

FC Emmen-trainer Joop Gall was zeer te spreken over de invalbeurt van zijn flankspeler. "Hij heeft natuurlijk flinke concurrentie. Daarnaast kende hij wat aanpassingsproblemen en in het begin van het seizoen speelde hij vaak te flegmatiek en laconiek. Nu liet hij zien dat hij gewoon goed kan voetballen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl