Drenten zijn verdeeld over vuurwerktraditie

Volgend jaar gewoon weer knallen in Tynaarlo (archieffoto)
Volgend jaar gewoon weer knallen in Tynaarlo (archieffoto)
ASSEN - Vindt u het belangrijk dat er vuurwerk wordt afgestoken tijdens Oud en Nieuw?
De meningen in Drenthe lopen uiteen. 47 procent van de Drenten vindt de vuurwerktraditie belangrijk, terwijl 53 procent het niet zoveel uitmaakt of er vuurwerk wordt afgestoken.

Dat blijkt uit onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel en RTV Drenthe. Aan het onderzoek deden 848 mensen mee.

Landelijk verbod

Een meerderheid van 46 procent is voor een gedeeltelijk verbod op vuurwerk in Nederland, waarbij alleen gemeentelijke vuurwerkshows zijn toegestaan. 39 procent vindt zo'n verbod niet nodig en is van mening dat iedereen vuurwerk mag afsteken. Slechts 13 procent wil dat vuurwerk helemaal wordt verboden in Nederland.

Gemeentelijk verbod

Toch hebben Drenten er weinig moeite mee als vuurwerk in hun eigen gemeente wordt verboden en daar een gemeentelijke vuurwerkshow voor in de plaats komt. 54 procent vindt dat een goed plan. 38 procent ziet dat niet zitten, de overige 8 procent heeft geen mening.

Verpleeg- en verzorgingshuizen
Een vuurwerkverbod rond verpleeg- en verzoringshuizen vindt een meerderheid van de Drenten een goed plan: 65 procent is het daarmee eens, tegenover 28 procent die daar tegen is.

Meedoen?

Wilt u zelf meedoen aan de onderzoeken van het EenVandaag Opiniepanel? Geef u dan hier op.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl