Weer vijfpunter voor dames Sudosa-Desto

Sudosa is kampioen
Sudosa is kampioen
VOLLEYBAL - De dames van Sudosa-Desto pakten voor de derde keer op rij de volle vjjf punten in de eerst divisie A. In Assen werd zaterdagavond met 4-0 gewonnen van VC Sneek 2.
De eerste set werd meteen met 25-16 gewonnen door de Asser volleybalsters. De Friezinnen konden eigenlijk alleen in de tweede set tegenstand bieden: 25-23. De derde en vierde set werden 25-14 en 25-19 gewonnen door de thuisploeg.

Omdat Dynamo Tubbergen verloor liep Sudosa-Desto op die ploeg uit in de strijd om het kampioenschap. De Asser dames hebben nu een voorsprong van zeven punten.

Degradatienood
Voor de mannen van Sudosa-Desto is het dit seizoen een heel ander verhaal. De ploeg staat laatste in de eerste divisie A en speelde zaterdagavond in eigen huis tegen Oranje Nassau, dat voorlaatste stond. Winst was noodzakelijk voor de Assenaren om in te lopen op de concurrentie, maar de ploeg verloor met 1-3. Halverwege het seizoen ziet het er somber uit voor Sudosa-Desto.

Dat geldt niet voor Olhaco, dat boven in de stand meedoet. De Hoogeveners wonnen met 2-3 op bezoek bij AVV Keistad in Amersfoort en staan daardoor op de vierde plek in de eerste divisie A.

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl