Wethouder Aa en Hunze wist niets af van mogelijke komst windmolens

GIETEN - 'Een totale verrassing'. Dat was het toen wethouder van Aa en Hunze Bert Wassink hoorde dat het zoekgebied voor windmolens was uitgebreid naar zijn gemeente en Borger-Odoorn.

Dat zei hij zaterdagmiddag in het Radio Drenthe-programma Cassata.


Niet op de hoogte gebracht

De gemeente is volgens Wassink nooit door de provincie op de hoogte gebracht van de beslissing. Oorspronkelijk behoorden alleen de gemeenten Emmen en Coevorden tot het zoekgebied voor windmolens.
Gedeputeerde Rein Munniksma ontkent dat de provincie niets heeft gecommuniceerd. In april 2010 is volgens hem contact opgenomen met de wethouders van Aa en Hunze en Borger-Odoorn. Een paar maanden later is het zoekgebied uitgebreid naar beide gemeenten.

Vernieuwing

Munniksma en Wassink denken overigens niet dat de komst van windmolens nog is tegen te houden. Met dat in het achterhoofd moet vooral gekeken worden naar verbeteringen van de windmolens. Te denken valt aan meer capaciteit en minder lawaai. Als windmolens meer capaciteit hebben, hoeven er mogelijk minder te worden geplaatst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl