'Zuidoost-Drenthe moet meer samenwerken en investeren'

EMMEN - Meer samenwerking tussen het bedrijfsleven en investeren in nieuwe technologie zoals 3D-printers.  Dat advies heeft econoom en oud-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Willem Vermeend voor de regio Zuidoost Drenthe.

Hij sprak in Hardenberg over de economische toekomst van Noordoost-Nederland.

Investeren

Onderhoud en bouw van 3D-printers biedt volgens Vermeend grote kansen voor de maakindustrie, die bijvoorbeeld in Emmen sterk vertegenwoordigd is met bedrijven als Teijin en Philips.
Investeringen in digitalisering en nieuwe technologie levert volgens Vermeend binnen enkele jaren veel werkgelegenheid op.

Samenwerken

De econoom benadrukt dat bedrijven in het midden en klein bedrijf intensief moeten samenwerken. De oud-minister ziet het Duitse grensgebied Emsland als voorbeeld. Hier gingen ondernemers tien jaar geleden al intensief samenwerken.
Het economisch zwakke gebied veranderde daardoor in een regio met aanhoudende economische groei en nauwelijks werkloosheid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl