Gezelligheid troef bij het vijftiende accordeon- en harmonicafestival in Norg

NORG - Ruim tweehonderd bezoekers trok het accordeon- en harmonicafestival in Norg. Zo'n zestig muzikanten uit heel Nederland vermaakten het publiek.
Het festival werd voor de vijftiende keer gehouden. Vooral het bekende duo Truus en Gerard kreeg de sfeer er goed in. Naast de Nederlandse accordeonisten en harmonicaspelers, zoals Piet Bolding uit Schoonloo, had ook straatmuzikant Milko een plekje in het programma: "Mijn kameraad vroeg of ik hier wilde spelen, daarom ben ik hier."
Milko komt uit Bulgarije en is nog maar een half jaar in Nederland. Normaal is hij vaak te vinden in het winkelcentrum in Roden met zijn accordeon.

Sfeer

Voorheen was er een grote kerstmarkt bij maar daar is niet veel animo meer voor. Het is nu een festival voor de echte liefhebber. "Het belangrijkste is de sfeer", zegt organisator Joop Brink die het festival vijftien jaar geleden opzette. Hij kijkt tevreden terug op deze editie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl