1F: SVBO blijft in spoor Dieze West, SC Erica ook langs Bergum

Rolder Boys versloeg VKW met 3-2
VOETBAL - In de 1e klasse F boekte koploper Dieze West een ruime zege op hekkensluiter vv Steenwijk. SVBO won ook en blijft daardoor in het spoor van de club uit Overijssel. Nieuw Buinen versloeg Dalen, Emmen won overtuigend van Hoogeveen en SC Erica boekte de zesde zege in de laatste zeven duels. Thuis tegen Bergum won de ploeg van trainer Arthur van der Veen met 4-1.

Rolder Boys - VKW 3-2

"Voor de huidige klassering hadden we voorafgaand aan het seizoen direct getekend", laat Rolder Boys-trainer Ron Krohne weten. "We staan bij de eerste zes en dat is prima. Eigenlijk komt de winterstop te vroeg voor ons." VKW begon furieus aan de wedstrijd in Rolde en binnen een kwartier stond het 0-2 door treffers van Patrick Goor en Werner Wijnholts. Die laatste scoorde uit een strafschop. Na een half uur kreeg ook Rolder Boys een strafschop, die werd benut door Tim van Huffelen. Krohne: "Dat was een mooie opsteker, want we hadden op dat moment al met 0-4 achter kunnen staan." In de tweede helft boog de thuisclub binnen een kwartier de achterstand om in een 3-2 voorsprong via Hoving en opnieuw Van Huffelen. Rolder Boys sluit de 1e seizoenshelft af op de 5e plaats.

SC Joure - SVBO 2-3

"Dieze West blijft voor mij de favoriet voor de titel. Dan volgt vv Hoogeveen en wij zitten daarachter", zegt SVBO-trainer Rolf Veneboer. "Wij hebben in ieder geval al een periodetitel op zak en gaan dus met een goed gevoel de winterstop in. Vandaag boekten we een verdiende zege, al was het op het laatst nog wel billenknijpen." SVBO startte voortvarend en via Bauerhuit en Wielens kwam de ploeg uit Bargeroosterveld op een 0-2 voorsprong. Kort na rust kwam Joure terug tot 1-2, maar het antwoord van Ruben Kaiser kwam snel: 1-3. SVBO kreeg twee grote kansen op de 1-4, maar uit een corner scoorde Joure de aansluitingstreffer. Daarna volgden nog spannende minuten, maar met kunst- en vliegwerk hield SVBO stand. Veneboer: "Nu is het tijd voor zaalvoetbal en op 10 januari, op de finaledag van Protos Weering, gaan wij naar Spanje voor een trainingskamp. De finale niet halen?? Waarom niet... dan sturen we gewoon onze talenten uit de A-jeugd."

SC Erica - Bergum 4-1
Nadat SC Erica op een 0-1 achterstand was gekomen, maakte Jan Willem Beukers de gelijkmaker voor de thuisploeg. Dankzij een afstandsschot van Roy Jagt en een eigen doelpunt kon SC Erica, dat de laatste weken zo vaak weet te winnen, met een 3-1 voorsprong gaan rusten. Beide ploegen speelden toen inmiddels met tien man. Aan de kant van SC Erica was het Roy Lit die na een handgemeen vervroegd kon gaan douchen. In een matte tweede helft bepaalde Patrick Bruins de eindstand op 4-1.

Emmen - Hoogeveen 4-1

(klik hier voor het verslag en bekijk de samenvatting)

Dalen - Nieuw Buinen 2-4
Nieuw Buinen kwam tegen Dalen al snel op een 1-0 achterstand door een eigen goal uit een corner. In de jacht op de gelijkmaker miste de ploeg van Eric Lippold enkele goede kansen, maar het was Koen Hateboer die na een slecht verwerkt schot van Gert Lukens toch de 1-1 op het scorebord kreeg. Na rust kon diezelfde Hateboer de 1-2 binnenlopen. Lippold: “Op dat moment kreeg ik het gevoel dat het wel goed zou komen.” Toen Thijs Hateboer na goed doorjagen de 1-3 aantekende leek de uitploeg helemaal op rozen te zitten. Toch werd het nog spannend in Dalen. Marijn Verdoold tekende een kwartier voor tijd de 2-3 aan. Dat diezelfde Verdoold na een harde overtreding van het veld werd gestuurd deed niets af aan de dadendrang van de thuisploeg. Gelukkig voor Nieuw Buinen gooide Koen Hateboer vlak voor tijd het duel in het slot: 2-4.

Stand

Dieze West gaat als koploper van de 1e klasse F de winterstop in. De ploeg uit Zwolle heeft 29 punten uit 13 duels. SVBO volgt met 28 punten uit 13 en op plaats 3, 4 en 5 staan Nieuw Buinen, Emmen en Hoogeveen met allen 25 punten. Rolder Boys staat 6e en heeft 22 punten vergaard in de eerste 13 duels. SC Erica staat 8e met 19 punten. VKW staat net boven de degradatiestreep met 13 punten en Dalen staat voorlaatste met 9 punten.