College Haren kiest voor fusie met Tynaarlo

HAREN - Het college van de gemeente Haren wil fuseren met Tynaarlo.

Volgens B&W van Haren heeft Tynaarlo voldoende bestuurlijke slagkracht en is het groot genoeg om de problemen waarmee gemeenten te maken krijgen aan te pakken. Tegelijkertijd is de gemeente klein genoeg om dichtbij de inwoners te kunnen staan. Haren en Tynaarlo zijn volgens het college vergelijkbare gemeenten die samen het groene en dorpse karakter van het gebied tussen Groningen en Assen in stand kunnen houden.


Raadsvergadering
De provincie Groningen heeft nog niet gereageerd. Op 12 januari bespreekt de gemeenteraad van Haren het fusievoorstel tijdens een speciale raadsvergadering.


Kostenverlaging
De gemeente Tynaarlo wil pas na 12 januari inhoudelijk reageren. Wel wijst de gemeente er op dat er inmiddels al samenwerkingsverbanden zijn met Assen, Aa en Hunze en Noordenveld. "Bestuurlijke samenwerking moet leiden tot meer kwaliteit en/of kostenverlaging," schrijft locoburgemeester Nina Hofstra.


Groningen
Behalve aansluiting bij Tynaarlo is ook een fusie met Groningen en Ten Boer nog een optie of doorgaan als zelfstandige gemeente.

Meer over dit onderwerp:
Tynaarlo
Deel dit artikel: