Krentjebrij in de race voor titel mooiste streekproduct

PROVINCIE - Eext - De krentjebrij van Klaas-Jan Kruijer en Ellen Stoter uit Eext is doorgedrongen tot de landelijke finale van de verkiezing van het mooiste streekproduct van Nederland.
Proeven
Het radioprogramma Plein5 van de NCRV organiseerde de afgelopen weken proeverijen in de radiostudio, met uit iedere provincie vier producenten. Behalve Klaas-Jan Kruijer en Ellen Stoter deden ook mee: bakker Richard Martens uit Odoorn met zijn Drentse stoetjes, fruitteler Kees Goense uit Marwijksoord met zijn pure zwarte bessensap en slager Rob Veldman uit Zuidwolde met zijn jeneverbesworst.

Op de website van het programma kan worden gestemd. Daarnaast komt vrijdag 19 december een deskundige jury bijeen om een winnaar te kiezen uit de twaalf finalisten.

Concurrenten

De andere finalisten voor het mooiste streekproduct van Nederland zijn: Troebele Appelsap (Groningen) van Landwinkel Ol Diek, Goudse Kaas van Van de Poel (Zuid Holland), Zuurvlees van Slagerij Van Keulen (Limburg), Oosterscheldekreeft (Zeeland), Boerenijs van IJshoeve Bosman (Overijssel), Soesterknollen van Peter Kuijer (Utrecht), Warmgerookte Urker Zalm van het Urker Zalmhuys (Flevoland), Speltbrood van Bakker Raat (Noord Holland), Vruchtenroggebrood van bakker Marten Boonstra (Friesland), Gelderse Verleiding van Bakker van der Veer (Gelderland) en de Puddingkoeken van Bakkerij Groffen (Brabant.).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl