Nieuw onderzoek naar broers Admilson en Marcos R. in drievoudige moordzaak

ASSEN - Moordverdachten Admilson R. en Marcos R, uit Hoogeveen moeten opnieuw psychiatrisch worden onderzocht. Dat heeft de rechtbank in Assen bepaald.

Admilson R. en zijn broer Marcos worden verdacht van de moorden op Berend Smit en het echtpaar Veenendaal.

Toerekeningsvatbaar

Het Pieter Baan Centrum in Utrecht deed al onderzoek naar de psyche van de broers. Volgens de onderzoekers was ex-militair Admilson volledig toerekeningsvatbaar tijdens de moorden in Dwingeloo en Exloo. Zijn advocaten zijn het daar niet mee eens en vroegen om een onderzoek door andere psychiaters en psychologen. Volgens de advocaten lijdt Admilson aan psychische stoornissen als gevolg van uitzendingen naar Afghanistan.
De rechtbank in Assen is het eens met de advocaten en wil een uitgebreider onderzoek naar de twee broers. Het gaat om een zogenoemde contra-expertise. Welke deskundigen dat gaan doen, staat nog niet vast. Admilson zal vanwege zijn militaire achtergrond ook onderzocht worden door een deskundige uit het leger. Door het extra onderzoek, zal de inhoudelijke behandeling van de drievoudige moordzaak vertraging oplopen. De zaak wordt op z'n vroegst in het voorjaar behandeld.

Broer ook onderzocht

Ook broer Marcos R, wordt opnieuw onderzocht. Hij werd verminderd toerekeningsvatbaar verklaard, maar dat vonden zijn advocaten niet voldoende.

De moorden

Berend Smit (55) werd in november 2012 doodgeschoten tijdens een wandeling over het Dwingelderveld.
Het echtpaar Veenendaal lag juli vorig jaar dood in een woning in Exloo. Het leek te gaan om zelfdoding, maar uit onderzoek werd duidelijk dat de man en vrouw waren vermoord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl