Dronken buurman probeert vrouw uit Meppel van de trap te gooien

Justitie
Justitie
MEPPEL - Het had weinig gescheeld of een jonge vrouw uit Meppel was op de 18 oktober ruim 2,5 meter naar beneden gevallen. Haar buurman duwde haar die avond over de rand van de balustrade van een trappenhuis in hun flat.

Voor deze duw moest de man vandaag in de rechtbank in Assen verschijnen. Hij hoorde een celstraf tegen zich eisen van vijftien maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk.

Stomdronken

De vrouw kon een val voorkomen, door zich vast te klampen aan de 25-jarige buurman. Hij was op dat moment stomdronken en woest. De vriend van de vrouw redde haar uiteindelijk.

Bedreiging en wapenbezit

Het bleef niet alleen bij de duw, de man bedreigde de vrouw ook met de dood en hij had een verboden wapen in huis, een ploertendoder. De Meppeler was boos op zijn buurvrouw, omdat zij hem had weggestuurd bij haar huis, toen hij dronken aanbelde.

Plek in een kliniek

De officier wil dat de man ook een schadevergoeding van 3000 euro betaalt en zich laten behandelen voor zijn alcoholverslaving en agressieprobleem. Donderdag is er al een plek voor hem vrij in een kliniek in Assen. Daarom hoopt zijn advocaat dat er versneld uitspraak wordt gedaan. De rechtbank beslist morgen of de man donderdag naar de kliniek mag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl