'De glimlach van die jongens, daar doen we het voor'

EMMEN - Veel lachende gezichten vandaag in het stadion van FC Emmen. Daar trainden ruim twintig asielzoekers uit Oranje onder toeziend oog van FC Emmen-trainer Joop Gall.
De voetbalmiddag is spontaan georganiseerd, om de asielzoekers die nu in het AZC in Oranje zitten een leuke dag te geven.

Stel jonge veulens

Volgens trainer Joop Gall is het alsof je een stel jonge veulens de wei in laat zodra de asielzoekers uit Oranje het kunstgras van FC Emmen betreden. Ze rennen alle kanten op en trappen tegen elke bal aan die ze tegenkomen.

Plezier staat voorop

"Het gaat vandaag natuurlijk niet om het niveau van het voetbal. Het is voor ons als club belangrijk om die jongens een leuke tijd te bezorgen. Als je dan de glimlach op het gezicht ziet, daar doen we het voor," vertelt Gall.

De training bestaat uit een warming-up, rek- en strekoefeningen en afwerken op doel. Na de oefeningen is er een afsluitend wedstrijdje. De vluchtelingen spelen fanatiek tegen elkaar, en uiteindelijk wordt er met 2-0 gewonnen.

Zodra het laatste fluitsignaal klinkt gaan de asielzoekers lachend op de foto met de technische staf. Na een warme douche in de kleedkamer gaan ze naar huis met een poster en andere prullaria van FC Emmen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl