Qbuzz rijdt nog zeker vijf jaar in Drenthe en Groningen

ASSEN - Qbuzz blijft nog tot eind 2019 het busvervoer in Drenthe en Groningen verzorgen. Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft het contract met twee jaar verlengd.
De concessie van Qbuzz zou eind 2017 aflopen, maar wordt verlengd omdat het OV-bureau tevreden is over de prestaties van het bedrijf. Bovendien wil het OV-bureau, met het oog op geplande werkzaamheden in Assen en Groningen, een goed ingewerkte busvervoerder hebben.

Bezuinigingen

Het nieuwe contract valt zo'n 11 miljoen euro voordeliger uit dan de huidige concessie. Hierdoor hoeft het OV-bureau in 2016 en 2017 niet te bezuinigen op het busvervoer. In 2018 en 2019 blijven de bezuinigingen 'tot een minimum beperkt', aldus het OV-bureau.

Schonere bussen

Verder is afgesproken dat Qbuzz volgend jaar gaat investeren in nieuwe en schonere bussen. Er komt bovendien een nieuwe Q-link-lijn rond de stad Groningen. Deze gaat mogelijk rijden op het traject Groningen Airport Eelde-Transferium Haren-Groningen. Verder wordt onderzocht of op bepaalde trajecten openbaar vervoer en gemeentelijk doelgroepenvervoer kunnen worden samengevoegd.

Goedkeuren

Goedkeuren
Het besluit om de concessie te verlengen moet nog wel goedgekeurd worden door Provinciale Staten van zowel Groningen als Drenthe en door de gemeente Groningen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl