Assenaar bekent ontucht met meisje in lift

Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
ASSEN - Ze kon uit de lift komen en huilde en gilde daarbij om haar moeder. Dat was voor een 5-jarig meisje uit Assen op 7 september de redding om uit handen te komen van een 39-jarige Assenaar die haar wilde misbruiken bij de flat waar ze woont. Dat bekende de man dinsdag in de rechtszaal in zijn woonplaats.

Pedofiel

De man heeft al sinds zijn pubertijd seksuele gevoelens voor kinderen. Twee keer eerder is hij veroordeeld voor ontucht met meisjes. Na zijn laatste veroordeling in 1999 werd hij opgenomen voor een lange behandeling in een psychiatrische kliniek in Assen. Doel was hem te leren met zijn pedoseksuele gevoelens om te gaan en herhaling te voorkomen. De behandeling was succesvol en de man mocht uiteindelijk op zichzelf wonen.

Trage hulpverlening

In maart dit jaar trok hij bij zijn hulpverleners en de wijkagent aan de bel, omdat hij voelde dat het niet goed ging met hem. Hij ging weer cocaïne gebruiken, zoals hij voor zijn behandeling ook had gedaan en ging regelmatig op zoek naar kinderen. De advocaat van de man verwijt de hulpverlening dat er te traag is gehandeld. Op 7 september was de man nog steeds niet opnieuw onder behandeling.

Hard gehuil
Hij fietste rond en kwam het slachtoffer tegen bij een flat in Assen-Oost. Nadat hij haar aansprak, wilde ze naar haar huis. In de lift naar boven betastte de man haar en hield hij haar tegen toen ze eruit wilde. Uiteindelijk kon het kind toch ontsnappen. Toen ze hard huilde en gilde, ging de man er vandoor. De Assenaar bekende dat hij verder was gegaan in de bosjes, als ze stil was geweest.

Nader onderzoek

Deskundigen adviseren de man tbs met voorwaarden op te leggen. Daarvoor had de officier van justitie weinig begrip. “Dit gedrag is zo agressief en pervers”, zei ze. Ze wil daarom de psychiater en de psycholoog vragen stellen op een volgende zitting. Daar stemde de rechtbank mee in. Op 13 maart gaat de rechtbank verder met de zaak. Dan komt de officier ook met haar strafeis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl