?Herrie in Hoogeveen om topsportkantine

HOOGEVEEN - Ze vielen van hun stoel toen ze het hoorden: volleybalvereniging Olhaco en atletiekvereniging HAC'63 krijgen niet het beheer van de kantine in de nieuwe topsporthal op het Bentinckspark in Hoogeveen.

Onbetrouwbare partner

Voorzitter Johan Hulzebos van HAC' 36 was enorm verrast. Samen met collega-voorzitter Gerrit Schraa van Olhaco kan hij maar één conclusie trekken: de gemeente is een onbetrouwbare partner.

Zeven jaren plannen maken weggegooid

Ze hebben zeven jaar lang met de gemeente plannen gemaakt. Onderdeel van die plannen is steeds dat beide clubs de nieuwe kantine beheren zoals HAC dat op de oude atletiekbaan ook deed en Olhaco dat nog steeds doet in hun huidige hal in Trasselt. Volgens de HAC-voorzitter heeft de gemeente steeds toezeggingen gedaan en is het plan van de beide clubs door de gemeente beter beoordeeld dan het plan van de ondernemers Corine en Rianne Bijl die nu de kantine gaan exploiteren.

Gemeente kiest anders

Wethouder Gert Vos wil niks zeggen over waarom de sportclubs het kantinebeheer niet gekregen hebben. Vos vindt dat niet kies. Hij wil alleen maar benadrukken: de andere partij kwam als beste uit de bus. De schijn van partijdigheid (één van de nieuwe exploitanten is nu sport-combinatiefunctionaris die voor de gemeente werkt) werpt Vos verre van zich. "We hebben een transparante en eerlijke selectie gehad."

Hoe nu verder?

Olhaco en HAC roepen hun leden op donderdag naar de gemeenteraad te gaan. Beide clubs hopen dat raadsleden dan aan B&W gaan vragen hoe de kwestie in elkaar zit. Ook overwegen de clubs een bezwaarprocedure. Maar het uiterste middel van de clubs komt dichtbij: Olhaco kan besluiten niet te verhuizen naar de nieuwe topsporthal en HAC'63 gaat bij de gemeente een eigen kantine claimen. De clubs zeggen de kantine nodig te hebben om te kunnen overleven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl