FNV waarschuwt voor verdwijnen stadsvervoer Hoogeveen en Meppel

Ook lijn 32 wordt vaker gereden (archieffoto)
Ook lijn 32 wordt vaker gereden (archieffoto)
HOOGEVEEN/MEPPEL - Vakbond FNV Vervoer maakt zich zorgen over het voortbestaan van het stadsvervoer in Hoogeveen en Meppel. De bond heeft een brief gestuurd naar Provinciale Staten en de gemeenteraden van Meppel en Hoogeveen hierover.
Eerder werd al bekend dat er vanaf 1 januari geen stadsbussen meer rijden in de gemeenten na 20.00 uur en op zondag. De bond zegt dat in 2016 het stadsvervoer in de huidige vorm volledig wordt geschrapt, omdat de provincie er bij de gemeenten op aandringt de chauffeurs te vervangen door vrijwilligers.

Schandalig

FNV Vervoer vindt dit schandalig: "terwijl kabinet, werkgevers en vakbonden hard bezig zijn werk te creëren door het maken van sectorplannen zet de provincie in op het vernietigen van arbeidsplaatsen. Buschauffeurs hebben een opleiding en worden regelmatig bijgeschoold. Ze zijn vakman en verdienen daarvoor beloning".

Alternatief plan

In plaats daarvan stelt de bond voor om meer passagiers aan te trekken door onder meer korting aan te bieden in de daluren aan ouderen en mensen met een laag inkomen. Verder heeft FNV Vervoer een alternatief voor de stadsbus bedacht en dat is de streekbus: laat die in beide gemeenten na het station een deel van de stadroute rijden.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl