Hoogevener moet de cel in voor uitgaansgeweld

Celstraf voor Assenaar
Celstraf voor Assenaar
HOOGEVEEN - Een 21-jarige man uit Hoogeveen is veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, voor het in elkaar slaan van twee mannen. Ook moet hij zich laten behandelen voor zijn drugs- en drankverslaving.

Lagere straf

De straf was lager dan de eis van drie jaar cel, omdat de rechtbank poging tot doodslag bij het tweede slachtoffer niet te bewijzen vindt. Poging tot zware mishandeling wel.

Uitgaansgeweld

De 21-jarige Hoogevener kreeg in de nacht van 30 mei na het uitgaan in het centrum van Hoogeveen ruzie met de twee mannen. Hij voelde zich gediscrimineerd en gaf een van de mannen een harde duw, waardoor die bewusteloos op de grond belandde.

Daarna viel hij de tweede man aan. Die gaf hij meerdere vuistslagen en ook schopte hij hem in het gezicht toen de man op de grond lag. Het slachtoffer liep onder meer een gebroken neus, een gebroken oogkas, een hersenschudding en gekneusde ribben op. De agressieve Hoogevener moet hem bijna 2000 euro schadevergoeding betalen.

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl