Gemeente Assen blijft voor woningcorporatie spelen

ASSEN - Onder het motto 'als jullie het niet doen, doen we het zelf' bouwt de gemeente Assen meer sociale huurwoningen. Dat kondigde wethouder Albert Smit aan bij de symbolische start van de bouw van de eerste dertig gemeentelijke huurwoningen in de Asser wijk Kloosterveen.
De gemeente steekt 5,5 miljoen euro in de bouw van de eerste sociale huurwoningen. Dat Assen dit doet is opmerkelijk, normaal zijn woningcorporaties verantwoordelijk voor de bouw van dit type woningen. Die corporaties zitten door heffingen van het Rijk zo krap bij kas, dat zij geen geld meer hebben voor nieuwe nieuwbouw.

Minister Blok van Wonen is niet blij met het Asser initiatief. Volgens de bewindsman hoort woningbouw niet tot de taken van de gemeente. Wethouder Smit vindt een dak boven het hoofd een primaire levensbehoefte. Hij wil met de sociale huurwoningen de wachtlijst van achthonderd mensen inkorten.
De gemeente Assen heeft de smaak van woningcorporatietje spelen nu dus zo te pakken dat er nog 70 huurwoningen bijkomen. De 10 miljoen euro die dit kost kan de gemeente nu niet in andere zaken steken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl