Meer WW-uitkeringen voor Drentse seizoenswerkers

Het UWV is één van de partijen
Het UWV is één van de partijen
ASSEN - Meer Drenten kregen vorige maand een WW-uitkering. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe steeg in november met 4,3 procent. Ruim dertienduizend Drenten maakten vorige maand gebruik van deze uitkering.

Jongeren zonder baan

Volgens het UWV zijn er ruim vijfhonderd uitkeringen meer uitbetaald in november ten opzichte van de maand ervoor. Verhoudingsgewijs treft deze stijging vooral de jeugd tot 27 jaar. In die leeftijdsgroep is er sprake van een stijging van 16,1 procent.

Seizoenswerk

De stijging heeft volgens het UWV voornamelijk te maken met het eindigen van seizoenswerk. In de sectoren landbouw, vervoer en opslag, horeca en bouw kwamen veel mensen zonder werk te zitten. In het onderwijs was er juist sprake van een daling van 17 procent van het aantal WW-uitkeringen.

Landelijke cijfers

Landelijk steeg het aantal WW-uitkeringen vorige maand met 1,4 procent. Dat cijfer ligt dus een stuk lager dan de stijging in Drenthe van 4,3 procent. In totaal gaat het in Nederland om ruim 425.000 mensen die vanwege werkloosheid een uitkering krijgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl