Drentse busreizigers vanaf morgen sneller in Groningen

ASSEN - Busreizigers die dagelijks naar Groningen rijden, zijn vanaf morgen sneller in die stad. Bussen rijden dan tijdens de file vanaf de Punt over de vluchtstrook richting Groningen.

Voordeel OV-reiziger

"Deze nieuwe regel is met name belangrijk voor de OV-reiziger. Op deze manier is het vrijwel zeker dat deze zijn aansluiting haalt op het station in Groningen," vertelt gedeputeerde Henk Brink.

Volgens Brink neemt het aantal reizigers tussen Drenthe en Groningen flink toe: "We zien op de lijnen tussen Emmen en Groningen en de Q-link vanuit Zuidlaren dat de reizigersaantallen enorm toenemen. Het is belangrijk om goede voorzieningen voor die groep te maken, zodat ze snel op hun plek van bestemming komen."

Kosten

Om de bus over de vluchtstrook te laten rijden is een bedrag van ruim 900.000 euro betaald door het Rijk, de provincies Drenthe en Groningen en de Regio Groningen-Assen. Volgens Brink een verantwoorde investering om het OV betrouwbaarder en sneller te maken.

Lang gekoesterde wens

Met het laten rijden van de bus over de vluchtstrook gaat een lang gekoesterde wens van de Regio Groningen-Assen in vervulling. Al had het volgens gedeputeerde Brink veel eerder klaar moeten zijn: "We hebben meer dan een jaar vertraging gehad. Zo moest er een aantal aanpassingen aan de weg worden gedaan, zoals parkeerhaventjes. Maar op de plek waar deze moesten komen, zat een waterleiding en dus moesten we de boel aanpassen. Ook is de aannemer failliet gegaan waardoor het langer duurde."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl