Meppel snijdt in eigen vlees

MEPPEL - De gemeente Meppel wil de komende drie jaar drie miljoen euro bezuinigen. Meppel haalt dat geld uit de budgetten voor instellingen als Stichting Welzijn, Schouwburg Ogterop en Bad Hesselingen. Ook snijdt de gemeente in eigen vlees: de komende drie jaar wil het college zes ton bezuinigen in de eigen organisatie.
In januari gaan college en raad praten over de bezuinigingsplannen voor 2015. Daarna komen de plannen voor de volgende drie jaar aan de orde.

Investeringen
Naast de bezuinigingen heeft het college van Meppel nog wel wat investeringen op het programma staan. Zo moet er een aanjaagbudget van een ton komen. Uit dat fonds kan de gemeente maatschappelijke initiatieven ondersteunen.

Wegenonderhoud
Voor het wegenonderhoud heeft het college vier ton extra apart gezet. Dat is de helft van wat de raad eigenlijk wil. 'We hebben goede argumenten waarom dit bedrag met maximale is wat we extra aan dat wegenonderhoud uit kunnen geven,' aldus wethouder Henk ten Hulscher.

Financiële positie verbeteren

Met de ombuigingen en bezuinigingen wil het college de financiële positie van de gemeente verbeteren. De schuldenlast en te lage reserves worden aangepakt, onder andere door de verkoop van grond en gebouwen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl