Provincie Drenthe investeert 3,8 miljoen in wegen

ASSEN - De provincie Drenthe gaat opnieuw geld steken in de verbetering van de infrastructuur. Dit keer gaat het om projecten die in totaal 3,8 miljoen euro gaan kosten. Het is de tweede keer dit jaar dat de provincie deze investering doet.
Waar wordt in geïnvesteerd?
Het geld van de provincie kan worden gebruikt voor de herinrichting van wegen, fietspaden en kruispunten. Voorbeelden van projecten waar geld in gestopt wordt zijn de verbetering van de Brandenweg in Westerbork en het verkeersdeel van het centrumplan Borger.

Voorwaarden
Nadat de gemeenten projecten hebben ingediend, toetst de provincie deze op veiligheid. "Er wordt gekeken naar hoeveel verkeer er langs een bepaald punt komt en hoe de veiligheid snel toeneemt. Deze projecten beoordelen wij met punten en zo wordt uiteindelijk bepaald welk project een investering krijgt," licht gedeputeerde Henk Brink toe.

Het is niet zo dat de gemeenten zelf niks bijdragen aan deze projecten. Een gemeente moet zelf 60% tot 80% bijdragen voordat er subsidie wordt verstrekt.

Bijzonder
Normaal gesproken investeert de provincie een keer per jaar een bedrag in de infrastructuur, maar deze investeringsronde is de tweede van dit jaar. "We krijgen geld van het Rijk om jaarlijks een keer dit bedrag uit te keren, maar mede dankzij financiële meevallers bij andere projecten dit jaar hadden wij geld over waardoor we besloten om een tweede keer bijna vier miljoen te investeren," aldus Brink.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl