Sportclubs gaan bezwaar maken tegen kantinebesluit Hoogeveen en hopen op debat

Drentse volleybalheren winnen niet
Drentse volleybalheren winnen niet
HOOGEVEEN - "Ik ben niet van plan de gunning aan twee ondernemers terug te draaien." Met die woorden zette wethouder Gert Vos de toon, tijdens mondelinge vragen van de raad over de kantinekwestie in Hoogeveen.

Volleybalvereniging Olhaco en atletiekvereniging HAC'63 vinden het onterecht dat
van de kantine in de nieuwe topsporthal op het Bentinckspark in Hoogeveen niet naar hen gaat.

Debat

Als de raad wil weten waar het mis ging tussen gemeente en clubs, kan dat in een debat boven water komen. Maar zo'n debat moet dan wel door drie partijen worden aangevraagd.
"In zo'n debat kan wél duidelijk worden waarom de volleybalclub en atletiekvereniging de kantine niet mogen runnen. We gaan de politiek benaderen om zo'n debat aan te vragen," zegt Anton Benjamins van volleybalvereniging Olhaco.
Terwijl de aanhang van beide sportclubs teleurgesteld het gemeentehuis verliet, besloten D66, GroenLinks, SP, VVD en PvdA dat zo'n debat er moet komen.

Waarom willen de clubs de kantine beheren?

Zeven jaar lang hebben de clubs met de gemeente plannen gemaakt. Onderdeel van die plannen is volgens HAC'63 en Olhaco steeds geweest dat beide clubs de nieuwe kantine beheren. Dat deed HAC ook op de oude atletiekbaan en Olhaco doet dat nog steeds in hun huidige hal in Trasselt.
Volgens de clubs heeft de gemeente steeds toezeggingen gedaan. Ook zou het plan van de beide clubs door de gemeente beter beoordeeld zijn, dan het plan van de ondernemers Corine en Rianne Bijl die nu de kantine gaan exploiteren.
De sportclubs zeggen de kantine-inkomsten hard nodig te hebben voor hun voortbestaan.
Clubs gaan bezwaar aantekenen
Atletiekvereniging HAC'63 en Olhaco gaan voor de zekerheid bezwaar aantekenen tegen het besluit van B&W om de sportkantine niet aan de clubs te gunnen.
Als het debat er niet komt en een toegezegd gesprek tussen B&W en de clubs geen resultaat oplevert, is de bezwaarprocedure nog de enige optie om hun gelijk te halen.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl