Eindelijk weer goede tijden voor geitenboeren

HOOGERSMILDE - Voor geitenhouders begint in deze donkere dagen zowaar de zon een beetje te schijnen. De prijs van geitenmelk zit behoorlijk in de lift.

In 2010 werden de geitenboeren hard getroffen door de uitbraak van Q-koorts. Meerdere boeren zagen een groot deel van de veestapel geruimd worden.


'Dat gun je je ergste vijand niet'

Eén van hen is Chris Stokkers uit Hoogersmilde. Hij wist met moeite het hoofd boven water te houden. "Het waren financieel heel zware tijden. Dat gun je je ergste vijand niet," zegt Stokkers.


Kwart miljoen euro

De geitenboer denkt de afgelopen jaren ruim een kwart miljoen euro te zijn misgelopen. Stokkers dacht er zelfs aan om met zijn bedrijf te stoppen. Maar inmiddels is de melkprijs weer hoger en ziet alles er weer rooskleuriger uit.

Vraag naar geitenmelk

Volgens Arend Steenbergen van landbouworganisatie LTO is er op dit moment wereldwijd vraag naar geitenmelk. Maar in de productie is geen stijging te zien. Dat zorgt ervoor dat de melkprijs hoog is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl