Schurftuitbraak bij De Trans in Nooitgedacht

De man nam pillen mee uit het WZA (archieffoto)
De man nam pillen mee uit het WZA (archieffoto)
NOOITGEDACHT - Bij een cliënt van zorginstelling De Trans in Nooitgedacht is schurft vastgesteld. Alle 450 medewerkers en 250 cliënten van de zorginstelling zijn aan de medicijnen om de ziekte te bestrijden.
De besmettelijke variant van de ziekte is bij één cliënt vastgesteld. Tien tot vijftien medewerkers en cliënten hebben de lichte variant van schurft opgelopen.

Lichamelijk contact
De Trans is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Medewerkers hebben veel lichamelijk contact met cliënten. De ziekte kan zich daardoor snel en makkelijk verspreiden.

Medicijnen
Met GGD Drenthe is een plan opgezet om de ziekte te bestrijden. Dat betekent dat alle 700 medewerkers en cliënten medicijnen gebruiken. Kleding wordt op zestig graden gewassen en woningen extra goed schoongemaakt. Medewerkers gebruiken daarnaast sinds enkele dagen plastic handschoenen.

Jeuk
Schurft (scabiës) is een besmettelijke, ongevaarlijke huidziekte. Het wordt veroorzaakt door een klein beestje, de schurftmijt. Besmetting vindt plaats door langdurig en veel lichamelijk contact met iemand met schurft. Jeuk is het belangrijkste verschijnsel. Op de huid kunnen blaasjes en rode bultjes ontstaan.

Stappenplan
GGD Drenthe heeft een speciale stappenplan die gevolgd kan worden om de ziekte te bestrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl