Oud-bestuursleden WKE doen beroep op vrijwilligersverzekering gemeente Emmen

Weer overwinning voor WKE
Weer overwinning voor WKE
VOETBAL - De drie oud-bestuursleden van voetbalvereniging WKE hebben bij de gemeente Emmen een verzoek ingediend of ze aanspraak kunnen maken op de aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers van de gemeente. De Belastingdienst stelt de voormalige bestuursleden persoonlijk aansprakelijk voor het terugbetalen van 320.000 euro belastingschuld.
De gemeente Emmen heeft het verzoek van de oud-bestuurders doorgestuurd naar de verzekeringsmaatschappij. Zij onderzoekt of het bedrag gedekt wordt. Belangrijk in deze zaak is of er opzet in het spel is. De zaak staat los van de voetbalverenging.

Clubacties

De club zelf heeft vanavond nog een feestavond met muziek van ondermeer Jannes en John de Bever om haar deel van de belastingschuld af te lossen. WKE moet voor de jaarwisseling de laatste 200.000 euro overmaken. De teller staat na diverse acties op 80.000 euro. Vanavond hoopt de club meer dan een ton te hebben.

In oktober heeft de club 50.000 euro overgemaakt naar de fiscus. Als voor de jaarwisseling ook de 200.000 euro wordt overgemaakt heeft de club haar schuld volledig ingelost.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl