Verdachten overval juwelier Wolters na klopjacht opgepakt

COEVORDEN - De politie heeft drie verdachten aangehouden voor de overval op juwelier Wolters in Coevorden.
De verdachten werden na een klopjacht opgepakt op de A1 tussen Deventer en Apeldoorn. Daarbij werd een politiehelikopter ingezet. Ook verleenden de Koninklijke Marechaussee en de Duitse politie assistentie.

Getuige

De drie overvallers vluchtten uit het centrum van Coevorden uit op een scooter. Die werd even later terug gevonden bij de jeu de boulesbaan aan de Nordhornerstraat. Daar zag een getuige het trio overstappen in een auto. Door een goede omschrijving van die vluchtauto kwam de politie de drie later weer op het spoor. Het trio zit vast en wordt verhoord.

Gewapende overval
De juwelierswinkel aan de Friesestraat in Coevorden werd vanochtend even na half elf overvallen. De overvallers bedreigden de juwelier met een wapen en sloegen vitrinekasten in. Hoeveel sieraden ze hebben buitgemaakt, is niet bekend.

Eerdere overvallen
Het is de tweede keer in een jaar tijd dat de zaak werd overvallen. Ook de juwelierszaak van de familie Wolters in Emmen is een jaar geleden overvallen.

Eerder hierover:


Met dank aan getuige die vluchtvoertuig kon beschrijven zijn 3 daders van laffe roofoverval juwelier

">

Wat 'n geweldige actie na overval

">

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl