Iwema te oud voor CEV-Cup

Jasper Iwema (archieffoto)
Jasper Iwema (archieffoto)
WEGRACE - Motorcoureur Jasper Iwema uit Hooghalen kan niet meer meedoen aan de CEV-Cup. Dorna, de rechtenhouder van de klasse, heeft de maximumleeftijd naar beneden bijgesteld naar 23 jaar. De CEV-Cup, het voormalige Open Spaans Kampioenschap, heet volgend seizoen het Moto3 Junior Wereldkampioenschap.
Iwema is in november 25 jaar geworden. Het weekend na z'n verjaardag kwam hij voor het laatst uit in de CEV-Cup. Hij werd in Valencia in de eerste race vijfde en in de tweede race eindigde hij op de zesde plaats.

Vaste startplaats

Aan het begin van het afgelopen seizoen had de Drent zelfs een vaste startplaats in het CEV-kampioenschap verkregen in het Spaanse team van Pedro Machado. Maar dat avontuur strandde al snel nadat het team de hoge verwachtingen rondom het materiaal en de gemaakte beloften niet kon waarmaken.

Grand Prix

Later in het seizoen kreeg hij nog een wildcard voor de TT en de Grand Prix van Silverstone. Het laatste deel van het seizoen verving hij Bryan Schouten in het Franse CIP-team.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl