Juwelier Coevorden: "Het is een beetje kaal nu met die lege vitrines"

COEVORDEN - "Het went nooit", vertelt een van de eigenaren van juwelier Wolters in Coevorden. De juwelier werd vanochtend overvallen.
"Mijn zus was in het atelier aan het solderen. Zij hoorde wat lawaai en is naar beneden gerend", vertelt Aad Wolters tegen RTV Drenthe. "M'n zus zag een personeelslid naar buiten vluchten. Het andere personeelslid zat in de beveiligde ruimte. Ze zagen de boeven aankomen en zijn weggerend."

Gejoel en gejuich

De drie inbrekers werden na een klopjacht opgepakt. "Ze zijn alle drie binnen geweest", vertelt Wolters. "Ze hebben de duurste kant uitgekozen en de vitrines ingeslagen. Ze hebben de goudkant leeggehaald. Het is een beetje kaal nu, die lege vitrines." Al het personeel is na de overval naar de zaak gekomen. "Toen het bericht kwam dat de overvallers gepakt waren, was het een gejoel en gejuich!"

Minder sieraden

Na een eerdere overval had Wolters al minder sieraden in de vitrines liggen. Hij wil niet bekendmaken hoeveel sieraden er nu weg zijn. De overval leek volgens een getuige precies op die van vorig jaar. Na de overval vanochtend bedreigden de overvallers, net als bij de gewapende overval in november vorig jaar, meerdere omstanders met een vuurwapen. Daarna vluchtten de drie daders samen op één scooter.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl