Actie Samen voor de Voedselbank van RTV Drenthe groot succes

De geweldige eindopbrengst
De geweldige eindopbrengst
PROVINCIE - De actie Samen voor de Voedselbank van RTV Drenthe heeft in totaal meer dan 60.000 producten opgeleverd en er zijn heel veel donaties binnen gekomen. De totale opbrengst is 192.624,63 euro.Dat is zojuist bekend gemaakt tijdens de grote finale-uitzending op TV Drenthe.
Tijdens de laatste dag van de actie is er een groot offensief ingezet. De laatste goederen kwamen binnen en een belteam bestaande uit prominente Drenten, waaronder burgemeesters en gedeputeerden, heeft telefonisch bedrijven benaderd voor een donatie.

Twee weken lang voerde de hele provincie actie voor de voedselbanken in Drenthe. Kinderen die hun spaarport kwamen legen, 2.000 kilo aardappelen en voor 34.000 euro aan verzorgingsproducten. Scholen, supermarkten, kleine en grote bedrijven en verenigingen, iedereen kwam in actie. Er zijn zoveel goederen ingezameld dat het leger vanmiddag is ingezet om alles van het pand van RTV Drenthe naar de vier voedselbanken in Drenthe te vervoeren. De Drentse band Asman heeft een lied opgenomen voor de voedselbankactie. Door de single ‘Wat Jij Niet Ziet’ te downloaden, kon je een bijdrage leveren aan de actie.

Samen voor de Voedselbank is een initiatief van de gezamenlijke regionale omroepen. Wilt u alles nog eens bekijken? Dat kan op onze speciale website rtvdrente.nl/voedselbank en op social media via Instagram, Facebook en Twitter (#vb14).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl